Свят

Ким Чен Ун пристигна на публично събитие с лимузината, дарена му от Путин

   
Ким Чен Ун пристигна на публично събитие с лимузината, дарена му от Путин

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун пристигна на публично събитие с лимузината, подарена му от руския президент Владимир Путин като "нагледна демонстрация" на укрепването на приятелството между двете страни, съобщиха държавните медии, цитирани от Ройтерс.

Използването от Ким на руската лимузина "Аурус" е "нагледна демонстрация на дружбата между КНДР и Русия, която продължава да укрепва и да се развива всестранно", е съобщила сестрата на Ким, Ким Йо Чен, според Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Пхенян и Москва се сближиха, откакто Ким се срещна с Путин в Русия през септември и обеща да задълбочи военните връзки. И двамата отричат Северна Корея да снабдява Русия с артилерийски снаряди и ракети за войната в Украйна.

Ким Чен Ун в петък наблюдаваше учения за водене на въздушен бой и призова за "реалистична" подготовка за бойни действия, посочи КЦТА. Изявлението беше направено след ежегодните общи учения на САЩ и Южна Корея, които приключиха тази седмица.

"Само реалистична подготовка, която е пряко свързана с войната, може да направи от войниците истински бойци", каза Ким, цитиран от КЦТА. (БТА)

 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14