Новини

Масова шопинг истерия – хиляди българи тръгнаха към Одрин

   
Масова шопинг истерия – хиляди българи тръгнаха към Одрин

Пореден срив на турската лира. През седмицата националната валута на южната ни съседка отбеляза пореден рекорд на обезценка спрямо щатския долар. У нас по официалния курс на БНБ 1 лира вече се търгува под 6 стотинки, предаде bTV.

Това доведе до масова шопинг истерия и хиляди българи потеглиха за почивните дни на пазар в Одрин. Какви цени завариха там провери екип на bTV. В почивния ден по улиците на Одрин има повече българи, отколкото местни жители.

Всеки втори българин пресмята на калкулатора на телефона си колко му струва покупката в лева. Иванка Димитрова е от Сливен и казва, че с едно идване до Одрин подменя целия гардероб на децата си. Разказва, че дрехите и обувките са много евтини. Семейство Генови са от Свиленград и поне два пъти месечно идват, за да пазаруват. Бюджетът им е 300 лева. Казват, че стоката е по-евтина, но и по-качествена.

В специализираните магазини за млечни продукти може да се открие сирене на цена от 6 до 20 лева за килограм. Според българите всичко е по-качествено и по-вкусно. Много от магазините примамват клиентите с надписи на български, а продавачите са готови на всякакви трикове, за да продадат стоката си.

Хасан Хабилов е от Плевен и е превърнал шопинг манията на българите към турските стоки в успешен бизнес с доставка на адрес. Евтиният пазар от Турция обаче може да ни бъде конфискуван на границата. Вносът на млечни и месни продукти от трети страни, например, е забранен.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14