Новини

Боряна Димитрова: Обществените очаквания не са в посока предсрочни избори

   
Боряна Димитрова: Обществените очаквания не са в посока предсрочни избори

Обществените очаквания не са в посока предсрочни избори, те са нежеланата опция.

Това каза пред БНР социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова и подчерта, че най-големият дял - 40% от анкетираните в последното проучване на агенцията заявяват, че биха предпочели и смятат, че най-доброто към този момент е да се осъществи ротацията, а едва около 20 на сто са за бързи предсрочни избори.

"Сигналите, които идват от преговарящите страни, са, че правителството ще продължи да действа в ротационния си вариант и с някои съществени промени, които предстои да излязат на сцената", коментира тя.

Боряна Димитрова подчерта, че при предсрочни избори ГЕРБ-СДС са в по-печеливша позиция, което им даде самочувствието на по-острия тон и на поставяне на условия в преговорите.

"При национални избори, дори и да са 2 в1 с европейските, но там, където фокусът ще е върху националната проблематика, позициите на ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ са около 5 - 5,5% по-високи, според проучването на "Алфа рисърч", уточни тя и добави, че в преговорите и двете страни се опитват да отвоюват максимално добри позиции за себе си.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14