Автомобили

Tesla увеличава цените на Model Y в Европа

   
Tesla увеличава цените на Model Y в Европа

Tesla обяви увеличение на цената на своя електрически SUV Model Y в няколко европейски държави, което ще влезе в сила на 22 март, като увеличението ще бъде с около 2000 евро или равностойни суми в местни валути. Съобщението беше направено чрез публикация в платформата на социалната мрежа X в събота, след предишното изявление на Tesla от петък относно увеличението на цената с 1000 USD за всички автомобили Model Y в САЩ, считано от 1 април.
По-рано, на 1 март, Tesla вече повиши цените на своите варианти на Model Y със задвижване на задните колела и с дълъг пробег с 1 000 USD, като те достигнаха съответно 43 990 USD и 48 990 USD. Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, призна предизвикателствата на производството, като отбеляза необходимостта от непрекъснато производство за постигане на ефективност, като същевременно се балансира със сезонните колебания в потребителското търсене. Той направи този коментар през февруари в отговор на публикация в X от неговата компания, която беше обявила предстоящото повишаване на цените.

Маржовете на печалба на Tesla са подложени на натиск поради ценовата конкуренция с други компании, която започна преди повече от година. През януари компанията предупреди, че очаква "забележимо по-нисък" ръст на продажбите за следващата година, тъй като пренасочва фокуса си към увеличаване на производството на следващото си поколение електромобил, вътрешно наричан "Redwood".

 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14