Новини

Григор Лилов за погребението на патриарх Неофит: Дори и лафетът се оказа фалшив

   
Григор Лилов за погребението на патриарх Неофит: Дори и лафетът се оказа фалшив

Жалка картина са родните държавни мъже и висшият църковен клир. Това коментира във "Фейсбук" Григор Лилов.

Нарушението на църковния канон и неуместната военна церемония по погребението на патриарха часове след моя предишен пост за гафовете и неканоничното по форма и скандално литийно шествие се превърна в истински скандал!

Вкл. и международен заради спешното напускане на вселенския патриарх от шествието и отказа му за среща с президента Радев, както и с отказа на някои църковни делегации да участват в това въоръжено шествие.

Вътрешният скандал започна с измиване на ръцете от отговорните за кощунството фактори - държавни и църковни.

Защото май военното министерство било предложило артилерийския лафет и БТР-а.

А кой е одобрил, дори и МНО да го е предложило?

- Мълчание!

Защото президентството и правителството трябва да разрешат участието на гвардейската рота и гвардейски оркестър (изпълнил военни траурни маршове!!?), да разрешат парада на БТР-а с навирена голямокалибрена картечница и с ръмжащия му двигател, да одобрят топовните салюти и залпове. А Светия синод би трябвало да се съгласи или да отхвърли начина на церемонията, или да поиска разрешение за своя, а не президентско-правителствена, като я съобразят с църковните правила.

Наистина жалка картина!

Лафетът също се оказа фалшив.
Григор Лилов за погребението на патриарх Неофит: Дори и лафетът се оказа фалшив - 2 Григор Лилов за погребението на патриарх Неофит: Дори и лафетът се оказа фалшив - 1

Той не е лафетът, на който е превозено тялото на цар Борис, както ни излъгаха държавниците и медиите. Онзи лафет с онова оръдие отпреди 80 години отдавна не съществуват, отдавна са претопени на скрап.

Давам снимка на сегашния, уж царборисов лафет. Давам и скрийншоти от филмови кадри на действителния лафет, върху който е лежало тялото на починалия цар Борис.

Сами виждате, че разликата е очебийна - задните колела на ЦарБорисовия лафет са значително по-големи и с по-малко на брой спици. И предните колела са с по-малко на брой спици. И... Но и това е достатъчно като аргумент.

.Налице е цинична примитивна пропаганда. Налице са послушни и неинформиращи добре, а и лъжливи централни и големи медии.

Налице е и народ, който е готов да преглътне всякакви лъжи, всякакви издевателства и подигравки от така наречения ни "елит". И дори да не разбере как го пращат за зелен хайвер.

 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14