Новини

Лидерите на ПП запалили телефоните на общинските шефове с въпроса Готови ли сме за избори?!

   
Лидерите на ПП запалили телефоните на общинските шефове с въпроса Готови ли сме за избори?!
  google

Телефоните прегряха рано тази сутрин. Лидерите на „Продължаваме промяната“ са вдигнали по тревога общински и областни координатори на партията в страната, пише 24rodopi.com.

Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер и сие са сондирали мненията на своите хора в различни региони на страната.

Основният въпрос е бил „Готови ли сме за избори?“.

От ръководството на партията са поискали да получат бърз анализ на ситуацията от местните структури относно какви са настроенията на хората, дали партията ще има достатъчно тежест при евентуален вот.

Сондажите дошли часове преди да стане ясно че правителство с премиер Мария Габриел няма да има.

Както ПИК съобщи, новите 24-часови преговори между ППДБ и ГЕРБ-СДС, които започнаха вчера по обяд, са приключили с неразбирателство най-вече заради министерството на отбраната.

Тагарев не присъства в списъка на Мария Габриел за Министерски съвет, като предложението на ГЕРБ бе да го наследи депутатът Христо Гаджев.

Възможно е областните координатори на ППДБ да са съобщили на своите лидери, че не са готови за избори и Кирил Петков и Асен Василев да се предприели още един отчаян опит да се състави редовен кабинет. Това се случи в часовете от 12.00 до 14.00 часа, но преговорите отново удариха на камък.

Припомняме, че Тагарев, заедно с Асен Василев бяха двамата министри на ППДБ, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов най-яростно критикува в последните седмици преди оставката на кабинета "Денков". Борисов дори директно поиска оставката на Тагарев, заради "нулевата работа за Украйна". С бившия премиер се съгласи и Делян Пеевски.

Вчера в публичното пространство се завъртя списък с проекто кабинета на Мария Габриел, а след като тя получи проучвателния мандат от Румен Радев, премиерът в оставка Николай Денков определи листата като "неприемлива".

Желанието на ГЕРБ Тагарев да бъде разжалван е срещнало категорична съпротива от страна на ППДБ на финалната права в преговорите. Другият министър, с който на първо четене Кирил Петков и компания не са били съгласни е Жечо Станков, номиниран за поста на Румен Радев в енергийното министерство. 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14