Новини

Вижте как ще изглежда метростанция Тракия

   
Вижте как ще изглежда метростанция Тракия

Участъкът от три километра на софийското метро, от жк "Хаджи Димитър" до жк "Левски", трябва да завърши по план до  края на 2025 г. Разширението на третата метролиния под бул. "Владимир Вазов" ще има три спирки и ще е дълго 3 км. Те ще са "Стадион Георги Аспарухов", "Тракия" и "Владимир Вазов".

Проектът на станция "Тракия" е на арх. Константин Косев.
Проектът на станция "Тракия" е на арх. Константин Косев. 

Първата спирка е "Стадион Георги Аспарухов". Тя е разположена под южното плато на бул. "Владимир Вазов", на кръстовище му с улиците "Васил Кънчев" и "Река Велека".  Автор дизайна на метрото е арх. Ирена Дерлипанска синият цвят присъства навсякъде , след като спортният клуб "Левски" е в основата на идеята. Дизайнът на станцията включва и пространствена решетка, в която ще бъдат вградени като пластики различни фигури на спортисти. Решетката ще виси над пробива между перона и вестибюла.

Метростанция "Тракия"
Метростанция "Тракия" 

Проектът на станция "Тракия" е на арх. Константин Косев. Той изобразява мотиви от Казанлъшката гробница. Станцията е на кръстовището  на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Витиня". 

Третата станция е "Владимир Вазов" се намира на кръстовището с ул. "Станислав Доспевски".  Там има се направи и буферен паркинг за над 100 автомобила. 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14