Свят

Сръбският президент Вучич поздрави Путин за победата на изборите

   
Сръбският президент Вучич поздрави Путин за победата на изборите

Сръбският президент Александър Вучич поздрави президента на Руската федерация Владимир Путин за победата на изборите, като му предаде поздравително писмо по време на среща с руския посланик в Белград Александър Боцан-Харченко, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на сръбския лидер в Инстаграм, където той е публикувал и съвместна снимка с руския дипломат.

"По време на разговорите с Боцан-Харченко се възползвах от случая и предадох писмо за президента на Руската федерация Путин, в което, освен поздравления за победата на изборите, посочих и сериозността на ситуацията, в която се намира сръбският народ в Косово и Метохия, съществените политически предизвикателства пред Сърбия, и изразих благодарност към Руската федерация за подкрепата, която оказва към териториалната цялост на Сърбия", посочи Вучич.

Сръбският държавен глава прие руския посланик в президентския дворец.

Изборите за президент на Русия се проведоха от 15 до 17 март. За първи път те се проведоха в рамките на три дни и с възможност за дистанционно електронно гласуване, което беше достъпно в около една трета от областите в страната. По данни на Централната избирателна комисия след обработка на 100 процента от протоколите Путин печели с 87,28 процента от гласовете, отбелязва ТАСС.

 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14