Анализи

Теменужка Петкова: ПП-ДБ да си признаят, че искат избори

   
Теменужка Петкова: ПП-ДБ да си признаят, че искат избори

ПП-ДБ трябва да си признаят, че искат избори. Това каза депутатът от ГЕРБ и участник в преговорния екип с ПП-ДБ Теменужка Петкова. Недопустимо е това, което каза Асен Василев за г-жа Габриел. Той никога повече няма да получи подкрепата на ГЕРБ. Не си спомням да сме обиждали ПП-ДБ. Но това, което Асен Василев направи, е непростимо. Каквото и да направи като извинение, това не би довело до нищо, защото обидата е наистина голяма, каза тя.

Помните, че през юни 2023 г., беше подписана декларация за управление между г-жа Габриел и г-н Денков. Всички тези министри, които участват в този кабинет и правителство, са наясно с това и знаят, че ще предстои такава ротация. Тази организирана акция с подаване на декларации за заявление, че не искат да участват в кабинет с Габриел, е саботаж. Тези хора трябва да си признаят много ясно, че искат избори, настоя Петкова.

Няма договорка и никъде в писмен документ не фигурира датата 6 март Денков да си подаде оставката. Това стана в момент, в който и Мария Габриел, и председателя на нашата партия Бойко Борисов, бяха в чужбина. Това беше абсолютно непочтен ход от тяхна страна, категорична бе тя.

За всяко едно име, на всеки един министър, ние сме водили дълги, дълги разговори, допълни бившата министърка на енергетиката. Ние вече направихме жест към тях. Миналата година се отказахме да предлагаме правителство с нашия мандат и подкрепихме такова с техния при положение, че те не бяха победителя на изборите, напомни Петкова. И настоя, че "с втория мандат сега няма да се получи нищо".


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14