Икономика

Булгартрансгаз обяви обществена поръчка за над 586 млн. лева за вертикален коридор

   
Булгартрансгаз обяви обществена поръчка за над 586 млн. лева за вертикален коридор

По предложение на изпълнителния директор на „Булгартрансгаз” Владимир Малинов, Управителният и Надзорният съвет на дружеството решиха да започнат обществена поръчка във връзка с инициативата на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за Вертикален коридор. Това се случва в изпълнение на решение на Народното събрание от 14 март 2024 г., обнародвано в Държавен вестник.

Започването на обществената поръчка е свързано с реализацията на проектите за повишаване на капацитета за пренос на природен газ в точките за междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро в посока от Гърция към България и Негру Вода/Кардам в посока от България към Румъния. Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 586 669 410 лева без ДДС.

Разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ще позволи постигане на целите на Вертикалния коридор за диверсификация и подобряване сигурността на доставките чрез пренос на допълнителни количества природен газ от юг на север, уточняват от дружеството.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14