Свят

Путин: Никога не ни е хрумвало, че износът ни на селскостопански продукти ще е многократно по-голям от този на оръжия

   
Путин: Никога не ни е хрумвало, че износът ни на селскостопански продукти ще е многократно по-голям от този на оръжия
  google

Руското селско стопанство показва невероятни успехи, износът на селскостопанска продукция вече е многократно по-висок от доставките на оръжие в чужбина. „Имаме тържествено събитие в такива дворцови кремълски зали и то отговаря на момента. Но никога не трябва да забравяме колко е важно за нас селото и хората, които работят на село. Гордеем се с успехите на тези, които работят в селското стопанство, те са просто невероятни“, каза руският президент Владимир Путин на среща в Кремъл със своите пълномощници за изборите.. Според него за такива показатели в Русия не можеше дори да се мисли преди няколко десетилетия.

„Никога не ни е хрумвало, че износът ни на селскостопански продукти ще бъде многократно по-голям от износа на оръжия. Това дори не ми е хрумвало“, подчерта президентът. Той говори за неочаквани трудности, които възникнаха, когато Русия току-що започна да изнася зърно: „Знаете ли какъв проблем възникна? Нашите пристанища са проектирани да приемат зърно, а не да го транспортират. Това е възникнал технически проблем. И сега ние сме първата страна в света, която изнася пшеница."

Държавният глава отбеляза, че агропромишленият комплекс на Руската федерация става все по-високотехнологичен и модерен, но има и нерешени въпроси. По-специално, очакваната продължителност на живота в селските райони все още е по-ниска от средната за страната. „Тя (продължителността на живота) расте заедно с нас, слава Богу. Тя достигна средна възраст 73 години. Но в провинцията е по-малко, социалните условия са по-скромни. А това означава, че има още много да се направи в провинцията“, каза Путин. По думите му много програми са насочени към това: запазват се преференциалните селски ипотеки, програмата за социално развитие на селските райони, модернизацията на първичната медицинска помощ.

„Трябва да увеличим тази подкрепа. Със сигурност ще направим всичко, за да подпомогнем индустрията и социалната сфера [в селските райони]. Ако това не е достатъчно и винаги има малко средства, основното е да погледнете как се използват и колко ефективно се използват. Ще усъвършенстваме всички тези механизми“, подчерта президентът.

 

Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14