Новини

Ивайла Бакалова сама потърсила Мартин Нотариуса по телефона на Маринела Арабаджиева

   
Ивайла Бакалова сама потърсила Мартин Нотариуса по телефона на Маринела Арабаджиева
  pik.bg

ПИК се сдоби с постановление на Софийска районна прокуратура от 11.10.2021 г. за отказ от образуване на наказателно производство срещу Ивайла Бакалова от страна на прокурор Иван Иванов.

Прокурорската преписка е образувана по сигнал на Мартин Божанов и Емил Писков.

За какво става въпрос? Установено е, че през 2021 година Ивайла Бакалова е била в приятелски отношения с Ветко и Маринела Арабаджиеви, които ползвали адвокатските услуги на Емил Писков, който пък работел в един офис с Мартин Божанов, с когото били близки приятели.

Към началото на 2021 г. Ивайла Бакалова е била годеница на Веселин Денков; срещу него имало внесен обвинителен акт от Специализираната прокуратура в Специализирания наказател съд на 4 април 2021 г. за престъпление по чл. 214 и на 5 април по чл.321 от НК.

Денков бил задържан под стража на 28 август 2020 г., като арестът продължил до април 2021 г., от което Бакалова била силно притеснена.

На неустановена дата в началото на април 2021 г., с посредничеството на Ветко Арабаджиев, който по това време е под домашен арест, се е осъществил телефонен разговор между адв. Писков, който се намирал в дома на Арабаджиеви, и Мартин Божанов, консултант на Арабаджиеви - от една страна, и Ивайла Бакалова, от друга страна. Разговорът се провел по телефона на Маринела Арабаджиева, която отсъствала от стаята. Предмет на разговора било делото на Веселин Денков. Бакалова записала разговора без знанието на останалите участници в разговора.

Впоследствие предала записите на Николай Стайков от Антикорупционния фонд. Той направил интервюта с Мартин Божанов и Емил Писков.

След това обаче Божанов и Писков подават сигнал до Софийска районна прокуратура, в който посочват, че не са желаели да установят контакт с Ивайла Бакалова, макар и да знаели подробности по делото на годеника й, тъй като били колеги с един от адвокатите му, с когото работели в една и съща сграда.

Били склонили на телефонен разговор от уважение към Ветко Арабаджиев, който ги помолил за това. 

Посочват, че Ивайла Бакалова желаела да подкупи магистрат чрез тях - съдия от Специализирания наказателен съд, който да измени мярката за неотклонение на задържания в ареста Денков; казала им, че вече е дала 20 000 евро на трето лице, предназначени за подкуп на съдия Кавракова от СНС и за членове на АСНС, неустановено кои. Те категорично отказали да се замесват в противозаконни деяния, а пък Писков умишлено бил завишил сумата на 100 000 евро като цена за своя хонорар, за да прекъсне разговора си с Бакалова, пише в отказа на прокурор Иванов.

Писков и Божанов категорично отричали да са участвали в посредничество за осъществяване на влияние върху съдии от СНС, едва от репортажа на Антикорупционния фонд разбрали, че са записвани.

Ивайла Бакалова пък твърди, че Писков и Божанов са я търсили, за да й предложат противозаконно съдействие. И отрича да е давала пари за подкуп на магистрат.

Ветко Арабаджиев потвърждава версията на Божанов и Писков - че Писков не е искал да контактува с Бакалова, но го е направил по негово настояване. Чул е обсъждане на хонорар за Писков за съдействие, което подкрепя версията на Божанов и Писков, пише в документа.

Категорично е било установено, че Ивайла Бакалова е записвала разговорите без знание и съгласие на останалите участващи, което е силно морално укоримо, но не е съставомерно по чл.171 от НК, заключава прокурорът от СРП.

Поради тази причина Иван Иванов отказва да образува наказателно производство срещу Ивайла Бакалова.

Какво става ясно от този документ?

Ветко и Маринела Арабаджиеви са връзката на Ивайла Бакалова с Мартин Божанов, показно разстрелян неотдавна. Скандалното е, че бившата “Мис България” е търсила връзка с Марто Нотариуса, а не обратното.

Защо борците за справедливост от Антикорупционния фонд, финансиран от “Америка за България”, не са установили, че първият запис е осъществен от дома на Ветко Арабаджиев, по телефона на Маринела Арабаджиева по молба на Ивайла Бакалова? Или са знаели, но са премълчали?/ pik.bg


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14