Свят

Една от най-богатите жени в света загина, след като автомобилът ѝ Tesla я запрати в язовир

   
Една от най-богатите жени в света загина, след като автомобилът ѝ Tesla я запрати в язовир

Анджела Чао, изпълнителен директор на семейна корабна компания и доведена сестра на лидера на републиканците в Сената на САЩ Мич Макконъл, е загинала на 10 февруари, съобщиха медиите отвъд океана, позовавайки се на полицейски източници.

Тя е била зад волана на автомобил Tesla, който бил на автопилотен режим. При все още неизяснени обстоятелства колата излязла от пътя и паднала в язовир в щата Тексас, в който Чао се удавила. Съдебната експертиза е установила, че жертвата е консумирала алкохол, като промилите в кръвта ѝ били три пъти над допустимото.

Разследващите от офиса на шерифа в окръг Бланко определиха инцидента като „нещастен случай“.

Чао, която бе на 50 години, е загинала в нощта на 10 февруари, след като е била на вечеря в ранчо до Джонсън Сити, западно от столицата на щата Остин. Приятелката ѝ Амбър Кийнан споделила пред разследващите, че Чао ѝ се обадила в 23:42 часа и крещяла, че е паднала в язовир и не може да излезе. Разговорът им продължил осем минути, докато през това вреве колата ѝ бавно потъвала.

Медии допълват, че на място веднага пристигнали нейни приятели, някои от които скочили във водата и започнали да плуват към колата ѝ, докато друг потеглил с кану. В 23:55 бил подаден сигнал и до 911.

Дошлите на място спешни екипи доплували до колата и разбили стъклото откъм шофьорското място. Те измъкнали Чао от автомобила и я пренесли на брега, където в 1:40 ч на 11 февруари била констатирана смъртта ѝ.

Чао беше президент и главен изпълнителен директор на семейната корабна компания Foremost Group и президент на благотворителната организация на баща си Foremost Foundation.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14