Свят

Кейт Мидълтън е диагностицирана с рак (ВИДЕО)

   
Кейт Мидълтън е диагностицирана с рак (ВИДЕО)

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън съобщи, че се лекува от рак. Тя заяви, че е в начален стадий на лечение и болестта е открита след коремната ѝ операция през януари.

„Когато ме оперираха се смяташе, че състоянието ми не е свързано с рак. Но изследванията след това показаха, че рак има”, казва принцесата на Уелс, цитирана от Би Би Си.

Във видеообръщение Кейт споделя, че това е било „огромен шок" след „невероятно трудни няколко месеца“. Тя заявява, че сега семейството се нуждае от „малко време, пространство и уединение".

Подробности за рака не се съобщават, но дворецът Кенсингтън заявява, че е убеден, че принцесата ще се възстанови напълно.

Принцесата на Уелс отправи положително послание, като каза: „Добре съм и ставам все по-силна с всеки изминал ден“. Тя заяви, че мисли за всички, засегнати от болестта, и добави: „За всички, които се сблъскват с това заболяване, независимо от формата му, моля, не губете вяра и надежда. Вие не сте сами“.

В изявлението на Кейт Мидълтън става ясно, че когато е претърпяла коремна операция през януари, не е било известно, че има някакъв рак.

„Въпреки това тестовете след операцията установиха, че е имало рак. Поради това медицинският ми екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и в момента съм в ранните етапи на това лечение", заяви принцесата.

Лечението с химиотерапия е започнало в края на февруари. Дворецът заявява, че няма да споделя повече лична медицинска информация, включително вида на рака.

Катрин заяви, че възстановяването след коремната ѝ операцията през януари е отнело време заради заболяване, което не е разкрито и сега приоритет е семейството ѝ.

„Уилям и аз правим всичко възможно, за да се справим с това насаме в името на младото ни семейство. Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че ще се оправя. Това, че Уилям е до мен, също е голям източник на утеха и увереност. Както и любовта, подкрепата и добротата, които бяха показани от толкова много от вас. Това означава толкова много и за двама ни", казва още принцесата на Уелс.

Дворецът също така съобщи, че внезапното отсъствие на принц Уилям от панихидата на кръстника му крал Константин в края на февруари се дължи на откриването на диагнозата рак на Катрин.

Видеото с принцесата е заснето в сряда от BBC Studios, заявиха от двореца Кенсингтън. Кралят и кралицата са били информирани за здравословното състояние на принцесата още преди днешното съобщение.

Принцесата на Уелс и бъдеща кралица на Великобритания за последно се появява на публично събитие на Коледа през 2023 г. Тогава тя присъства на празничната служба в параклиса „Сейнт Джеймс“ заедно с цялото кралско семейство. Снимки от официални агенции документират цялото събитие и Кейт изглежда напълно здрава и щастлива.

На 16 януари от двореца Кенсингтън съобщиха, че Кейт Мидълтън е претърпяла планова коремна операция. Официално съобщение гласеше, че тя ще се възстановява в лечебното заведение няколко седмици, след което ще се оттегли от публичните си задължения до Великден.

След известно време стана ясно, че британският крал Чарлз също е преживял планова операция за увеличена простата. Според официалните съобщения от двореца двамата с Кейт Мидълтън са били изписани от болница по едно и също време. По-късно стана ясно, че Чарлз III е диагностициран с рак на простатата.

Необичайно дългото възстановяване на принцесата на Уелс предизвика истинска истерия и спекулации около нейното здраве. В интернет пространството са зародиха различни конспирации.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14