Свят

Масова стрелба в концертна зала в Москва, над 40 жертви и поне 100 ранени

   
Масова стрелба в концертна зала в Москва, над 40 жертви и поне 100 ранени

Терористичен акт стана в концертната зала "Крокус сити хол” в Москва. По време на концерт на групата „Пикник” е открита стрелба с автоматично оръжие. По първоначални данни нападателите са четирима, облечени в камуфлажни дрехи. Жертвите са 40, а ранените са над 100 души,  предаде ТАСС.

Според публикуваните в мрежата клипове нападателите са стреляли безразборно в публиката. В залата е започнал и пожар, който е обхванал една трета  от целия комплекс.

Засега не е ясно дали нападението е приключило, както и каква е съдбата на нападателите. Кметът на Москва обяви, че се отменят всички масови мероприятия през този уикенд.

„Видяхме стрелба. Има много убити и ранени. Избухна и пожар”, разказа очевидец.

„Аз седях в залата, на балкона. Чухме изстрелите, но в началото не разбрахме какво става. После с очите си видях как терористите влязоха, започнаха да стрелят в хората. Хвърлиха коктейли „Молотов" и всичко се подпали. Поведоха ни към изхода, но той се оказа затворен. Бягахме през целия мол и не намерихме как да излезем. Скрихме се в мазето и там ни намериха служителите на министерството на извънредните ситуации”, разказа друг свидетел на нападението.

Руските медии съобщават, че специализираният отряд за изпълнение на особено опасни задачи в градски условия - ОМОН, е вдигнат по тревога.

Русия осъди „кървава терористична атака". „Цялата световна общност трябва да осъди това отвратително престъпление!“, написа в Telegram говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде БГНЕС.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14