Свят

Има задържани заподозрени за терористичната атака в Москва

   
Има задържани заподозрени за терористичната атака в Москва

В района на рудсия град Брянск са задържани двама заподозрени за терористичната атака в Москва, съобщи украинската агенция УНИАН.

Твърди се, че кола е била спряна близо до село Тьопли, намиращо се близо до границата на Беларус и Украйна. В нея е имало шестима души, а четирима от тях са успели да избягат, пише каналът Baza Telegram.

Задържаните са таджикистанци и се проверяват за съпричастност към терористичната атака. 

Според канала самоличността на четирима от шестимата възможни терористи е идентифицирана. Твърди се, че Crocus Hall може би е атакувана от следните граждани на Таджикистан: Шохинджонн Сафолзода на 21 г., Рустам Назаров на 29 г., Ривожидин Исмонов на 51 г. и Махмадрасул Насридинов на 37 години.

Все още не е известно кой от заподозрените е задържан. „...Те са регистрирани в Ярославълска, Ивановска и Самарска области“, отбелязва каналът.

Стана известно също, че има най-малко 83 жертви на терористичната атака край Москва. РИА Новости написа в Telegram, позовавайки се на информация от Министерството на здравеопазването на Московска област, че сред жертвите има три деца.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14