Новини

ГЕРБ-СДС внесе в НС проект на решение мандатът на Габриел да бъде обявен за неуспешен

   
ГЕРБ-СДС внесе в НС проект на решение мандатът на Габриел да бъде обявен за неуспешен

ГЕРБ - СДС внесе в деловодството на парламента проект на решение мандатът за съставяне на правителство с кандидат за премиер Мария Габриел да бъде обявен за "приключил неуспешно", показва справка в интернет страницата на Народното събрание.

Вносител на проекта на решение е заместник-председателят на ПГ ГЕРБ - СДС Теменужка Петкова.

В проекта на решение се посочва: "Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 и чл. 99, ал. 4 от Конституцията на Република България и като констатира, че със заявление N2 49-403-01-3 от 25 март 2024 г. Мария Габриел - предложена да бъде избрана за министър-председател на Република България с Указ N2 74 от 19 март 2024 г. на президента на републиката, е оттеглила заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство и че няма да участва в процедурата по избора и да предлага структура и състав на Министерския съвет, реши мандатът за образуване на правителство приключва неуспешно".

Припомняме, по-рано Мария Габриел подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14