Новини

Станислав Балабанов: Кирил Петков е готов на всичко, за да е на власт

   
Станислав Балабанов: Кирил Петков е готов на всичко, за да е на власт

„Няма как да пророкуваме. Като гледам Кирил Петков, имам чувството, че е готов на всичко, за да е на власт“, каза в студиото на „Лице в лице“ по бТВ депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов.

Според него предсрочните парламентарни избори са най-правилното нещо за 49-ото Народно събрание.

„В началото направихме всичко възможно този парламент да работи, но отсреща имаше такава стена и коалиция, обединена само да разпредели държавата между себе си. Няма по-прекрасно нещо от това развита демокрация да се прави с повече избори“, добави той.

„Има такъв народ“ е самостоятелна политическа формация и тя ще се яви самостоятелно на избори без значение кога ще са те. Едните бяха арестували Бойко Борисов, а след това управляваха с него. Мария Габриел се превърна за една нощ в „красивото лице на мафията“, казано от Асен Василев. На следващия ден Николай Денков обяви, че ѝ има доверие. 9 месеца гледахме опити за надлъгване и как да се разпредели държавата“, посочи Балабанов.

„Хората, които обещаха промяна на модела, решиха да се съберат със същото това зло, формирайки, замаскирайки лицето си по някаква форма на евроатлантизъм и борба с корупцията. Съдебната реформа на Христо Иванов, писана в кабинета на Делян Пеевски, промени ли нещо? Съдебната реформа на Христо Иванов спря „Барселонагейт“, а за кюлчетата нямаше доказателства. Пералнята изпра Бойко Борисов. Заради такива като Кирил Петков Борисов изглежда по-силен. Щял да поеме отговорност. За какво? Пак да покани Бойко Борисов на масата?“, подчерта народният представител от „Има такъв народ“.

„Оценката за управлението е изключително слаба. Тази седмица Асен Василев го задължихме да върне 1 млрд. лева във фонда за сигурност на енергийната система. Нищо не направиха за хората. Използваха времето, споразуменията и сглобките, за да договорят собственото си бляскаво бъдеще“, коментира депутатът.

„Казахме на президента Радев, че ако връчи третия мандат на „Има такъв народ“, ще го върнем веднага. Слави Трифонов има самоуважение. Как го виждате да седне на една маса с Кирил Петков и Асен Василев? Всички политически формации, които могат да получат третия мандат, обявиха, че ще го върнат. Бойко Борисов няма да клекне за втория мандат. Той обича да е силен, но остава силен само в очите на собствените му народни представители, а от ПП нямат съюзник“, подчерта Станислав Балабанов.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14