Новини

Петър Карабоев за атентата в Москва: Това е огромен шамар за Путин

   
Петър Карабоев за атентата в Москва: Това е огромен шамар за Путин

Данните показват досега, че терористите са убили не повече от 1/3 от жертвите, останалите са загинали в пожара и в суматохата. Това заяви зам.-главният редактор на „Дневник” Петър Карабоев в ефира на Нова във връзка с атентата в Москва, при който загинаха близо 140 души.

„В Кремъл се говори, че Владимир Путин вероятно ще опита да превземе Харков тази година, а след това да потърси приключване на войната”, коментира той.

Той потвърди, че Русия има проблем с ислямизма, но подчерта: „Уж има атентат, пък няма никакви изисквания и лозунги, освен обичайните „Аллах е велик”. Това прави много странен този атентат. Работната версия е, че тази част от „Ислямска държава” в Афганистан, разочаровани пакистанци, които воюват с всички по света – тези хора са сведени до сравнително малка бройка хора. Как толкова малко хора успяват да направят атентат в Москва?”
„Има концептуално пречупване на функциите на спецслужбите при встъпването на Путин на власт”, смята той. По думите му службите за сигурност в Русия следят хора по протести с плакати, вместо да разследват сериозни заплахи.

„Това е огромен шамар за Путин една седмица след изборите”, каза още Карабоев.

Възможно е да бъде върнато смъртното наказание в Русия. „Юристи обаче предупреждават, че това е „кутията на Пандора”.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14