Новини

ПП-ДБ пак поиска подкрепа от ГЕРБ за кабинет, чака отговор до връчването на мандата

   
ПП-ДБ пак поиска подкрепа от ГЕРБ за кабинет, чака отговор до връчването на мандата

ПП-ДБ не се отказва от възможността да бъде излъчено правителство в рамките на настоящия парламент и да се избегнат предсрочни избори.

"Имаме шанс да предотвратим нова парламента криза и го правим. Дългът ни задължава да използваме последния шанс да съставим правителство и да не хвърляме държавата в криза и нови избори", обърна към депутатите от ГЕРБ Атанас Атанасов по време на дебата в НС за гласуване на отказа на Мария Габриел да стане премиер.

Ако и този път ПП-ДБ получи отказ от страна на ГЕРБ, от коалицията ще върнат неизпълнен мандата за съставяне на кабинет.

"Чакаме отговор до връчването на втория мандат от президента Румен Радев", каза Атанасов.

"Ние потвърждаваме готовността си да реализираме втория мандат като общ с ПГ на ГЕРБ. Готови сме да го направим съгласно споразумението, което поехме преди 9 месеци при няколко условия- подписване на споразумение от лидерите, взаимноприемлива кандидатура за премиер, излъчена от ПГ на ГЕРБ, запазване на досегашната структура на МС", каза той.

"Това не е покана за допълнителни преговори, а това е предложение с израз на готовност да изпълним ангажиментите, които поехме преди 9 месеца", настоя той.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14