Новини

ГЕРБ-СДС отхвърлиха предложението на ПП-ДБ

   
ГЕРБ-СДС отхвърлиха предложението на ПП-ДБ

ГЕРБ–СДС няма да участва в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Това заявяват от партията в отговор на изпратено от ПП–ДБ писмо за реализацията на предстоящия втори по ред проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание.

"От самото начало преговорният екип на ГЕРБ – СДС влезе за разговори с добра воля за споразумение, което да отчита на първо място националния интерес, електоралната тежест на отделните парламентарни групи и с желание за взаимно уважение на избирателите и на двете страни. В нито едно от тези наши намерения от отсрещната страна нямаше чуваемост и желание за търсене на общи решения", заявяват в отговора си от партията.

По думите им „този непрекъснат натиск и политически рекет" е трябвало да бъде спрян. „И краят беше сложен с достойнство от Мария Габриел, подавайки заявление до Народното събрание и ПГ на ГЕРБ-СДС за оттегляне на заявеното изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство с кандидат за министър-председател Мария Габриел", пише в писмото.

От ГЕРБ-СДС приемат за „неуместно" предложението на ПП–ДБ за реализация на втори мандат с участието им.

„Ние от ГЕРБ-СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие, и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората. И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България“, гласи заключението на писмото, подписано от лидера на партията Бойко Борисов.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14