Новини

Борислав Цеков опроверга Румен Радев: Ако има конституционна криза, тя ще бъде изкуствена

   
Борислав Цеков опроверга Румен Радев: Ако има конституционна криза, тя ще бъде изкуствена

Промените в Конституцията са лоши като редакция и недобри като цялостна философия. Христо Иванов и останалите от ПП-ДБ, но и от ГЕРБ носят отговорност за тази юридическа посредственост, която направиха с основния закон на страната. Такова мнение изказа конституционалистът доц. Борислав Цеков в ефира на NOVA NEWS.

Той обаче опроверга опасенията на президента Румен Радев, че може да се стигне до конституционна криза, уточнявайки, че ако такава все пак възникне, тя ще бъде изкуствено създадена.

Конституцията трябва да се тълкува такава, каквато е, а не да се търсят само проблеми и как да не се решат, посочи конституционалистът.
Доц. Цеков разясни, че съставът и структурата на правителството трябва да бъдат предложени от кандидата за служебен премиер. Той обаче попита какво би се случило, ако всички длъжностни лица, от които има право да избира държавният глава за служебен министър-председател, откажат да изпълнят дълга си.

Надявам се, че няма да се случи, но това показва колко недомислен е текстът. Това им беше казано многократно на депутатите, когато се занимаваха с конституционните промени, припомни Борислав Цеков.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14