Шоу

Полезни съвети за отглеждане на орхидеи у дома

   
Полезни съвети за отглеждане на орхидеи у дома

Орхидеите са едни от най-красивите цветя, които можем да отглеждаме у дома. Грижите за тях не са много, ако се спазват определени условия. Ето някои съвети за отглеждане на орхидеи:

Светлина

Орхидеите обичат светлина, но не пряка слънчева светлина. Поставете ги на светло място, но не на директна слънчева светлина, защото ще изгорят. Ако намерите правилното място, те ще ви радват със своите прекрасни цветове. Южно или югозападно изложение не са подходящи за тях.

Температура

Тези красиви цветя обичат топлината, но не прекалено високите температури. Поддържайте температурата в стаята около 18-25 градуса Целзий. Важно е също саксиите да не бъдат срещу климатика.

Влага

Орхидеите обичат влажност, затова е добре да им осигурите влажност в помещението, където се намират. Можете да поставите под подложката на саксията с орхидея чиния с вода или да използвате овлажнител на въздуха.

Поливане

Орхидеите не обичат прекалено много вода. Поливайте ги, когато почувствате, че почвата е изсъхнала на допир. Избягвайте да ги преполивате прекалено, защото това може да доведе до гниене на корените. Най-добре дръжте орхидеите в прозрачни саксии, за да можете да виждате степента на влажност.

Торене

Те имат нужда от специален вид тор, който да им осигури необходимите хранителни вещества. Торете ги един път на месец със специален тор за орхидеи.

Спазвайки тези съвети, орхидеите ви ще цъфтят и ще се развиват успешно в домашни условия.