Анализи

Кирил Петков: Наши политически лица в служебния кабинет – в никакъв случай

   
Кирил Петков: Наши политически лица в служебния кабинет – в никакъв случай

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков каза, че формацията му няма да участва със свои политически или експертни лица в служебния кабинет на Димитър Главчев. По думите му от ПП ще следят с особено внимание дейността на министрите на вътрешните работи и на електронното управление.

"Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е негов избор. Сега това, което е най-важното, че главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори. Така че следващите двама министъра – на МВР и на електронното управление, ще ни покажат в каква посока ще се движат – ще има ли много купен вот, дали пак ще бъдат изгорени 400 000 гласа на българските граждани. Така че следим внимателно. Изборът беше на президента, сега трябва да се поеме отговорността от премиера. Наши политически лица в този кабинет – в никакъв случай", каза Кирил Петков преди началото на Второто Общо събрание на партията, което се провежда днес и утре. 

А премиерът в оставка Николай Денков определи като провокация въпроса защо щом ПП оценява Димитър Главчев като "ярка партийна фигура", е подкрепила избора му за председател на Сметната палата.

"Този тип провокации с нищо няма да помогнат. Всъщност, ако трябва да сумирам с едно изречение, това, че се разпадна правителството и не се реализира ротацията, е именно поради нашия стремеж да сложим партийно неоцветени фигури на тези контролни институции. Това е институция, която трябва да проверява правителството как си върши работата", заяви той.

Денков увери, че е готов да предаде спокойно управлението на служебния премиер и да му съдейства, както и че няма да изтегли заместник-министрите от управлението.

"Разбира се. Смятам, че всеки един министър-председател влиза в много трудна среда и трябва да му се помогне максимално, дотолкова, доколкото той иска. Сега сутринта ме пита някой ще изтеглите ли всички заместник-министри. Естествено, че няма да го направя, защото министър-председателят трябва да реши кога кой му трябва, за да може да си свърши работата", каза Денков.

 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14