Анализи

Смилов: ГЕРБ и ДПС очакват, че ще повишат резултатите си и ни пратиха на избори. Това не значи, че ще се случи

   
Смилов: ГЕРБ и ДПС очакват, че ще повишат резултатите си и ни пратиха на избори. Това не значи, че ще се случи

Дори всички кандидати за служебен премиер да бяха отказали, пак нямаше да стигнем до конституционна криза, защото на власт щеше да остане правителството в оставка до избирането на ново. Това обясни в ефира на NovaNews политологът доц. Даниел Смилов, цитиран от novini.bg
Според него интересната част ще бъде съставът на служебния кабинет, напомняйки, че целта на конституционните промени е била да се ограничи до максимална степен ролята на президента при съставянето на служебна изпълнителна власт.

По думите му Димитър Главчев се намира в ситуация, в която трябва да положи усилия да състави балансиран кабинет. Смилов не изключи възможността част от сегашните министри да запазят постовете си и в служебния кабинет, но допълни, че последната дума ще бъде на Димитър Главчев.
Доц. Смилов коментира и поредните предсрочни парламентарни избори.Неговото виждане по въпроса е, че ГЕРБ и ДПС очакват, че ще повишат своите резултати, поради което са изпратили страната на нов предсрочен вот.

Това обаче не означава, че ще се случи.Много често в политиката се оказва, че калкулациите могат да излязат грешни. Ако наистина е било договорено всичко, трябваше ли ГЕРБ в неделя да обявява край на преговорите? Явно е бил търсен повод за прекъсване на тези преговори, предположи политологът.

От тези избори „няма да има голям смисъл“, заключи експертът.

 


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14