Анализи

ВМРО: Евродепутатите ни в следващия Европейски парламент ще отменят смяната на времето

   
ВМРО: Евродепутатите ни в следващия Европейски парламент ще отменят смяната на времето

Това безумие, което се толерира от Урсула фон дер Лайен и сие комунисти в ЕС, вреди на хората.

Ние от ВМРО категорично заявяваме, че в следващия Европейски парламент ще направим нужното напълно неадекватната смяна на времето да бъде отменена. Освен че е необосновано, спрямо днешната динамика на живота и икономиката това е и вредно за здравето на хората – нещо, категорично заявено от лекарите.

В европейски мащаб е доказано, че първата седмица след смяната на времето нарастват пътно-транспортните произшествия, инфарктите, инсултите и се обострят хроничните заболявания.

В днешното натоварено и динамично време да караш хората да си нагласят графика по някакви комунистически безумия и да си променят житейския и работен график е не само цинично, безотговорно, но и напълно лишено от хуманност. Нали Урсула фон дер Лайен и нейните клакьори са големи радетели за човешките права. Или това важи само ЛГБТИ+ общностите? Но нали и те са хора, уж?!? Та отново това няма смисъл.

Ето защо едно от първите неща, които ние от ВМРО с нашите бъдещи представители в Европейския парламент ще направим след Евроизборите, е да започнем процедура по отмяна на смяната на времето в цяла Европа.

Припомняме от къде идва всичко:

Промяната на времето е в изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент (ЕП) и на Съвета на Европейския съюз (ЕС) от 19 януари 2001.

През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложение местенето на стрелките да се случи за последно, като различните държави да изберат дали искат да останат на астрономическо време (зимно), или на лятно часово време. Прекратяването на смяната на часа обаче засега се отложи.

Смяната на часовото време на зимно и лятно е съгласно постановление № 94 от 13 март 1997 г. на Министерския съвет. С него се въвежда всяка година в нощта срещу последната неделя на октомври лятното часово време да премине в зимно, а в последната неделя на март – към лятно.

Идеята за смяна на времето първо хрумва на Бенджамин Франклин. Той пише писмо до редактор на вестник „Парижки журнал“ през 1784 г., като предлага на парижани да стават и да си лягат по-рано. На практика идеята е приложена от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април – 1 октомври 1916 г. Великобритания е втората държава, която в началото въвежда лятно часово време от 21 май до 1 октомври 1916 г.