Анализи

Калин Стоянов: Ако г-н Главчев прецени, аз съм готов да остана на поста

   
Калин Стоянов: Ако г-н Главчев прецени, аз съм готов да остана на поста

„Ако бъда поканен от г-н Главчев, ще се отзова на тази покана”. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов на въпрос дали би бил част от служебния кабинет на Димитър Главчев. „Ако той прецени, аз съм готов да остана на поста”, заяви Стоянов.

„През тези 9 месеца на няколко пъти категорично заявих, че аз получих предложения от г-н Кирил Петков да стана част от кабинета „Денков” именно като експерт”, заяви Стоянов. Той допълни, че не е политически обвързан и е еднакво отдалечен от всички партии. Според премиера в оставка Николай Денков оставането на поста на Калин Стоянов ще хвърли сянка върху честността на предстоящите избори.

"Аз лично смятам, че ако министър Стоянов остане, това би хвърлило сериозна сянка върху честността на изборите. Миналата седмица помолих за местните избори да се направи една справка, има един индикатор за това доколко се водила борба с купуването на гласове. Отговорът, който получих от една от службите, беше: "Все едно, че нямаше избори". С други думи: Нищо не е опитано да се направи в борбата срещу купуването на гласове". заяви Николай Денков.

Стоянов присъства на церемонията, с която беше отбелязано приемането на България в Шенген по въздух и вода.

„Допреди няколко месеца България беше тотално блокирана за всякакви преговори за евентуално членство в шенгенското пространство. Аз съм горд, че под мое ръководство МВР постигна резултатите, които са необходими, за да станем член на шенгенското пространство”, заяви Стоянов.

Той изрази очакване до края на тази година да бъдат премахнати проверките и по сухопътните граници. „Абсолютно готови сме”, заяви Стоянов.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14