Анализи

Кирил Петков: Няма да се предаваме и няма да се огъваме

   
Кирил Петков: Няма да се предаваме и няма да се огъваме

Във втория ден на най-висшия си партиен форум от „Продължаваме промяната“ дадоха заявка да бъдат първа политическа сила след изборите.  Според съпредседателя на формацията Кирил Петков това е напълно възможно, защото, по думите му, българският народ е видял, че не са се съгласили да се извърши само ротация без реформи в службите за сигурност, съдебната система и регулаторите:

"Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад същата визия - с тези реформи, с тези идея, с тази идея за България като една една нормална европейска държава. Шенген днеска е по въздух и по вода. Можеше да бъде още до края на годината пълен Шенген и да влезем в Еврозоната. сега просто се отлага с няколко месеца. Няма да се предаваме и няма да се огъваме, защото някой си мисли, че властта е по-важна. И другото, което се разбра ясно - че всички други партии се съобразяват, ако имаме политическата сила".

Петков потвърди казаното по-рано днес в предаването „Неделя 150“ , че подуправителят на БНБ Андрей Гюров никога не е бягал от отговорност и би взел тежкото решение да бъде служебен премиер.

На партийния форум днес е било решено и кои ще са кандидатите на ПП за общата европейска листа с ДБ. Имената ще бъдат съобщени по-късно, увериха лидерите на формацията. 

Предварително ясен засега е само водачът - бившият председател на НС Никола Минчев. По информация на БНР сигурно е присъствието в нея на бившия министър на иновациите Даниел Лорер.