Анализи

Димитър Главчев за разговорите си с евентуалните министри

   
Димитър Главчев за разговорите си с евентуалните министри

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев публикува в социалната мрежа "Фейсбук" снимки сред природата, придружени от лаконичен коментар към тях: "Между разговорите, а те вървят добре". Шефът на Сметната палата вероятно визира разговорите за служебен кабинет и имената на евентуалните министри в него. В събота президентът Румен Радев възложи официално на кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство. Този мандат трябва да бъде изпълнен до 7 дни, подчерта държавният глава и заяви, че нито директно, нито косвено ще участва в съставянето на правителство.

"Ще представя състав на правителство, равно отдалечен от всички политически сили - от експерти, неопетнени, некорумпирани и с добро име в обществото. Сигурен съм, че такива хора има и във ведомствата, и в министерствата, които могат да поемат тези функции", декларира пред Радев Главчев.

"Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е негов избор. Сега най-важното е, че главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори", коментира бившият премиер Николай Денков и увери, че "Продължаваме промяната" няма да участват в служебния кабинет. Срещу избора на Главчев се обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че истински се надява той да не бъде посочен от президента Радев.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14