Шоу

Посрещаме април с летни температури

   
Посрещаме април с летни температури

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще остане от юг, ще е слаб до умерен и с него преносът на сахарски прах над страната ще продължи. Температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за началото на април, максималните ще са между 25° и 30°, в София - около 26°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 
По Черноморието ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 18° по Северното Черноморие до 27° по Южното. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от югозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м - около 14°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се понижат още малко.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14