Новини

Военновъздушните сили на България и САЩ в съвместна тренировка на авиобаза Безмер

   
Военновъздушните сили на България и САЩ в съвместна тренировка на авиобаза Безмер

Военновъздушните сили на Република България и Военновъздушните сили на САЩ ще проведат съвместна тренировка утре, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военнослужещи от авиобаза „Безмер“, съвместно с предни авионасочвачи от ВВС на САЩ, ще упражнят симулирано поразяване на земни цели от самолети В-1, базирани във военновъздушна база „Морон“ в Испания.

Мисиите на самолетите В-1 са част от приноса на САЩ към мерките за усилена бдителност в Черноморския регион и имат за цел да демонстрират ангажимента на САЩ към колективната отбрана на НАТО, чрез участие в съвместни тренировки и учения с партньори и съюзници.

B-1 е американски свръхзвуков стратегически бомбардировач с изменяема стреловидност на крилете.

Съвместната тренировка ще осигури ценна възможност за надграждане на подготовката на българските военнослужещи и ще потвърди готовността на ВВС на Република България да противодействат решително при всякакви военни заплахи.

С действията си нашите Военновъздушни сили ще потвърдя свтоята ангажираност към колективната отбрана на НАТО и ще демонстрират решителност за гарантиране сигурността в региона. Подобна тренировка се провежда за втора поредна година.

 

Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14