Шоу

Само Мария пее на плейбек в Капките

   
Само Мария пее на плейбек в Капките

Мара Отварачката е единственият участник от „Като две капки вода”, който пее на плейбек. Фолк дивата е държала на тази клауза в договора, за да не се излага с виене на живо, пише „Уикенд” от хора от продукцията.

Зрителите на шоуто забелязаха, че Марчето само си отваря устата, а те чуват запис от студио, който е минал през старателна обработка. От няколкото видеа, които изтекоха от репетициите на миньончето, стана ясно, че тя не се справя много добре без компютърна обработка. За професионална певица даже си е трагично. „Най-вероятно се е споразумяла да записват предварително песните, да й обработват гласа и на лайфа да пускат записа”, коментира човек от бранша.

Почитателите на певицата също са единодушни, че заралийката пее на плейбек в „Капките”, както и по участията си в заведенията. В шоуто Мария не показва кой знае какви вокални възможности, но все пак е по-добре от реалните й вокални данни. Отварачката със сигурност има договорка с Маги Хаваджиян да записва и обработва песните, които изпълнява, за да не се излага, защото иначе ще е страшно. Факт е, че тя стартира много слабо, но после започна да се справя все по-добре и да я бутат напред. Почти всички й предричаха провал още щом разбраха, че ще участва, но последните няколко пъти тя се справя доста прилично. А в образа на Лили Иванова бе блестяща! Оказа се, че естрадната примадона е гледала нейната изява и дори я поздравила чрез общи познати – поне така заяви Мария в свое интервю. Това прозвуча като шега, но Лили е известна с чувството си за хумор.

Тайната е в пеенето на запис. Разбира се, тя се старае да влезе в образа, но все пак са важни и вокалните възможности. „Мария за 20 години и на плейбек не може да се научи да се прави, че пее. Джулиана Гани се справя по-добре от нея”, коментират зрители на шоуто за имитации.

Преди няколко сезона фолк певицата Алисия също се изявяваше плейбек в „Като две капки вода”. Тогава чалга дивата вокално се справяше доста по-добре от талантливата Крисия. За никого не е тайна, че нито Алисия, нито Мария могат да се похвалят с големи гласови данни, но и двете са с дългогодишна кариера на певици и компенсират с атрактивно сценично присъствие.
На по-предния лайф фолкаджийката излезе на сцената само с един чаршаф като американската поп изпълнителка Белинда Карлайл и вечния хит „La Luna”. Тя лежеше на легло, докато вървеше плейбека, а след края на изпълнението й отнесе похвали от журито. В социалните мрежи се разпространи и запис от студиото на същата песен и в този клип Мария вие като койот. Зрителите дори не се чудят кое е истинското й пеене - повече от ясно е, че не е това от шоуто, а от студиото.