Новини

Главният секретар на МВР Живко Коцев напуска поста си

   
Главният секретар на МВР Живко Коцев напуска поста си

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

През септември 2023 година държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаването на главен комисар Петър Тодоров от длъжността на главен секретар на Министерството на вътрешните работи. С друг свой указ президентът назначи главен комисар Живко Коцев на поста.

Коцев е роден на 9 октомври 1971 г. в София. Завършил е АМВР, ВТУ-Велико Търново – магистър по право. Преминал е специализирано обучение в Международната правоприлагаща академия – ILEA  в Будапеща.

Коцев постъпва на работа в МВР през 1991 г. като полицай в СДВР. Работил е като инспектор в сектор „Престъпления против личността и грабежи“, началник на сектор „Грабежи“, началник на Четвърто РУ-СДВР, директор на ОДМВР-Велико Търново и в ГД“Национална полиция“

По закон главният секретар на МВР, който е най-висшата професионална длъжност в системата, се назначава и освобождава по доклад на вътрешния министър, последващо предложение на Министерски съвет и указ на президента.