Новини

Борисов: Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция

   
Борисов: Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция

Ако Делян Пеевски и Кирил Петков решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозциия. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите на премиера в оставка, че Пеевски е "най-голямото зло за България".

"Не давам оценка на казанато от акад. Денков. Но помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши в Пеевски", каза той.

След като отидоха с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян показа подписаното от нас споразумение. След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев Тагарев и Румен Радев. Вчера показах на Лорер смс от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е “да”, как ще се разправям с ГЕРБ е моята работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори, припомни Борисов.

Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и подадената оставка на главният секретар на МВР Живко Коцев. "Винаги е имал моята подкрепа. Ген. Атанасов го предложи, съгласихме се веднага".