Икономика

CATL представи батерия с гаранция от 1.5 млн. километра

   
CATL представи батерия с гаранция от 1.5 млн. километра

CATL, водещ производител на батерии за електромобили, представи новаторски акумулаторен пакет с гаранция, покриваща 1,5 милиона километра в продължение на 15 години. В сътрудничество с Yutong Bus Co, CATL представи тази батерия за захранване на търговски превозни средства като автобуси и камиони. Yutong, голям китайски производител на автобуси, планира да интегрира тези батерии в предстоящите си електрически превозни средства, като набляга на нулевата им деградация през първите 1000 цикъла. Това партньорство бележи крайъгълен камък в индустрията, като Yutong нарича батерията с дълъг живот безпрецедентно постижение. Освен това Yutong представи друга батерия с 10-годишен живот, покриващ 1 милион километра.

От началото на партньорството си през 2012 г. CATL и Yutong имат за цел да разширят дейността си в международен план, като комбинират опита си в областта на автомобилните и акумулаторните технологии. Автобусите на Yutong, оборудвани с батерии на CATL, вече се продават в над 40 държави по света. Последните постижения на CATL в областта на батерийните технологии включват сътрудничество с китайски производители на автомобили и гиганти в областта на батериите за разработване на твърдотелни батерии. След като продажбите на CATL в САЩ и Европа се удвоиха миналата година, Китай остава доминиращ на пазара на батерии за електрически превозни средства, воден от компании като BYD и CATL. Иновациите на CATL включват и "Shenxing Superfast Charging Battery", способна да увеличи пробега с 400 км само за 10 минути, както и ангажимент за намаляване на цената на LFP батерийните клетки с 50% до средата на годината.

NIO, основен играч в производството на електромобили, си партнира с CATL за разработване на батерии за електромобили с дълъг живот, което съвпада с пускането в производство на първата 900V електрическа задвижваща система на NIO, разполагаща с петминутно бързо зареждане, добавящо 255 километра пробег.