Новини

Николай Денков: Делян Пеевски е най-голямото зло, което се случва на България в момента

   
Николай Денков: Делян Пеевски е най-голямото зло, което се случва на България в момента

„Няма никакъв шанс ПП-ДБ да направи правителство с ДПС във водеща конфигурация. Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва в България, защото именно той започна да командва процесите“ – това каза премиерът в оставка Николай Денков по време на отчет на свършената работа в допълнителния 10-ти месец от управлението на кабинета.

„Пеевски започна да командва ГЕРБ, всъщност той искаше избори, и ние отиваме на избори заради него. Осъзнаваме отлично, че проблемът на България в момента е Пеевски“, допълни Денков.

Премиерът в оставка отговаря на въпроси на граждани и медии.

Относно акцията на ДАНС и КПКОНПИ в Агенция „Митници“ Денков се застъпи за шефа Петя Банкова. По думите му тя е с безупречна репутация и даде за пример успешните акции по залавяне на наркотици.

„От много време има слухове, въртят се в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Работата на службите е да проверят тези сигнали и да кажат верни ли са или не. Много пъти съм казвал, че има слепота в ДАНС“, заяви Николай Денков.

По-рано през деня стана ясно, че главният секретар на МВР Живко Коцев напуска позицията си по собствено желание. „Той е под сериозен натиск от страна на МВР министъра. От месеци ми е казвал, че има натиск да напусне, тъй като не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, положението става много трудно“, каза Денков.

Премиерът в оставка допълни, че няма особено доверие на Коцев „поради някои неща, които се случиха“, но не уточни точно какви.

Служебен кабинет

„Хора от ПП-ДБ нямат място в служебния кабинет. Ние си научихме урока още от 48-ото НС, когато видяхме, че ако няма ясна програма какво трябва да се свърши, изобщо няма място за преговори“, коментира Денков.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати