Новини

Калин Стоянов: Петков поиска зам.-министър Кирил Ценкин да бъде шеф на оперативния щаб за изборите

   
Калин Стоянов: Петков поиска зам.-министър Кирил Ценкин да бъде шеф на оперативния щаб за изборите

Не е имало натиск върху Живко Коцев. Главният секретар на МВР е подал оставка на лично основание. Това заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов. Коментарът му дойде, след като тази сутрин от пресслужбата на министерството съобщиха, че Коцев е подал заявление за напускане на поста.

Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че главният секретар на МВР е под сериозен натиск от страна на министъра. „От месеци ми е казвал, че има натиск да напусне, тъй като не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, положението става много трудно”, коментира той. Стоянов отхвърли тези твърдения.

Относно това дали върху самия него като вътрешен министър е оказван натиск Калин Стоянов обясни, че съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е искал зам.-министър Кирил Ценкин да бъде шеф на оперативния щаб за изборите. „Аз му отговорих, че няма как лице от политически кабинет да бъде там”, коментира министърът в оставка, след което подчерта, че в неговия кабинет не е идвал нито Бойко Борисов, нито Асен Василев, а само Кирил Петков.

Калин Стоянов добави и, че има много неверни твърдения по негов адрес. „Никога не съм познавал, срещал, чувал Мартин Божанов-Нотариуса. Единствената структура, която работи по казуса, това е Главната дирекция, под мое ръководство. Дали е бил сътрудник на МВР - това представлява държавна тайна. Тази информация може да се поиска от прокуратурата или съда”, добави вътрешният министър в оставка.

Запитан за бъдещето му в служебен кабинет на Димитър Главчев, Стоянов каза, че до този момент не е говорено с него.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати