Новини

Директорът на Агенция Митници с обвинения за участие в организирана престъпна група

   
Директорът на Агенция Митници с обвинения за участие в организирана престъпна група

Софийската градска прокуратура повдига обвинения на част от задържаните в сряда седем души след акцията в Агенция "Митници", научи NOVA.  Обвиненията са за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. 

Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова е с повдигнато обвинение и е задържана за 72 часа. Това стана ясно от думите на адвокатката ѝ Аделина Натина. "Повдигнати са ѝ обвинения за участие в ОПГ, която се занимава с търговия с влияние, подкупи, контрабанда на акцизни стоки. Заедно с нея са повдигнати обвинения на още трима души, които не са ни известни", подчерта Натина. 

По информация на NOVA обвинените са трима мъже, сред които обаче не е заместникът на Банкова. Те са освободени като свидетели по досъдебното производство. 

По думите на адвокат Натина е "бил извършен обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев". " В неформален разговор служители на КПКОНПИ ми казаха, че е бил извършен обиск в дома на главния секретар на МВР. Предвид начина на работа в момента е много вероятно и той да бъде задържан", заяви Натина.