Новини

Променят движението по част от пътя София – Калотина до 1 юли

   
Променят движението по част от пътя София – Калотина до 1 юли

Организацията на движение при 32-ри км на път I-8 София – Калотина се променя до 1 юли за изграждането на автомагистрала „Европа" в участъка от Сливница до връзката със Софийския околовръстен път. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в отсечка с дължина около 400 метра се ограничава двупосочно и се пренасочва по временно изградено трасе, успоредно на първокласния път.

От 33-ти км до 32-ри км движението на моторните превозни средства ще се осъществява, както и досега – двупосочно, в платното в посока София. Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание, като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч, припомнят от АПИ.

До края 2024 г. автомагистрала „Европа" ще бъде напълно завършена, а в рамките на годината ще бъде изграден 15-километровият участък, свързващ София и Сливница, каза преди месец министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков по време на отчета за свършеното от правителството през изминалите девет месеца.