Новини

Томислав Дончев за бъдещо управление с ПП-ДБ: След думите на г-н Петков това става все по-трудно

   
Томислав Дончев за бъдещо управление с ПП-ДБ: След думите на г-н Петков това става все по-трудно

Най-възмутен съм, че има ярки политически фигури от кабинета „Денков“, които са и в служебния кабинет. Това, че са „ярки“ е глупост. Щуротии не мога да коментирам. Г-н Главчев се е опитал да направи професионален кабинет, без тези четирима, които споменах. Вижда се опит за политическа независимост. Чух, че министъра на туризма и електронното управление били наши – това не е вярно. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Лицев в лице“ по БТВ.
Той коментира скандалите около вътрешния министър така: „Ние ще се окажем в ситуация, в която Кирил Петков оглавява протест срещу себе си. Имаме основание да смятаме, че бе направен опит да се овладее системата за сигурност. Като чуя МВР и натиск ми става смешно – полицаите са корави хора, а да се поддават на натиск!?“, заяви той.

„Имаше поне две оферти от акад. Денков да бъде съхранен кабинетът му в този състав, освен премиерите. Тоест министърът на вътрешните работи е хубав в определени условия. Той е бил готов да работи с него. Процесът е фундаментално сбъркан. Не може втория да узурпира мястото на първия“, обясни Дончев.
„Не мисля, че имам предложен законопроект, под който стои подписа ми заедно с този на г-н Пеевски, както на Кирил Петков. В политиката забранени партньорства няма. Една коалиция не трябва да предизвиква разделение в обществото. Аз се опасявам, че коалиция между ГЕРБ и ДПС ще предизвика такова разделение. Политиката е и баланси, и убеждаване. Всичко, което се случва в последните дни е шокиращо“, коментира Томислав Дончев евентуално управление между ГЕРБ и ДПС.

„Абсурдът е основен жанр в последните години“, отбеляза със съжаление той.

„Трябва да се случват някакви неща в реалността, които са полезни за хората“, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос дали ГЕРБ биха управлявали отново с "Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ), Дончев заяви: „Със сигурност след всичко, което се случва това става все по-трудно. Всичко зависи от изборите. След думите на г-н Петков това е все по-трудно, но трябва да има стабилност“, подчерта Томислав Дончев.