Новини

Старт на Мотосезон 2024, центърът на София ще бъде блокиран

   
Старт на Мотосезон 2024, центърът на София ще бъде блокиран

20 хиляди мотористи от десетки клубове ще открият тазгодишния Мотосезон в София на 6 април. Официалният старт ще бъде даден на площад „Александър Батенберг“.

Мотото на сезон 2024 е „Намали скоростта! През живота се минава само веднъж!“.

Центърът на София в съботния ден ще бъде затворен за движение, докато мотористите се съберат на площада. От там ще има и традиционно шествие към „Бояна“, където Sofia Riders и "Sofia MC'S" всяка година „превземат“ плаца с ръмжене на мотори, музика, стънт и драг шоу. Мотористите от клуб „Джентълмени“ са поели организацията на площада в центъра, а от СДВР призоваха всички участници в движение – независимо от превозното средство, с което са, да спазват правилата за движение.

Безопасността е свързана и с това да не се правят дрифтове по улиците и да не се вдигат високи скорости, призова днес Митко Рашков от „Джентълмени“.

Началникът на КАТ комисар Николай Крушарски подчерта, че всички участници в движението трябва да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни. Тезата му бе подкрепена и от представителите на столичните мотоклубове, които апелираха за взаимно уважение на пътя и дисциплина. Крушарски съобщи, че отнетото предимство е една от основните причини за произшествия с мотористи.

Сборният пункт на шествието е в 10.00 часа тази събота. От площад „Княз Александър I Батенберг“ шествието ще премине по булевардите „Дондуков“, „Васил Левски“, „Цар Освободител“, „Цариградско шосе“, „Пейо К. Яворов“, „Никола Й. Вапцаров“, „Черни Връх“, „България“ до Резиденция „Бояна“. При необходимост е възможно поетапно да бъде спирано и възобновявано движението по маршрута на придвижване на колоната от мотоциклетисти.

При необходимост е възможно поетапно да бъде спирано и възобновявано движението по маршрута на придвижване на колоната от мотоциклетисти.

В празничната програма е предвидено състезание с мотоциклети на едното платно от Околовръстно шосе пред резиденцията – стънт, дрифт и скоростни отсечки, а след това ще продължи с рок парти.