Спорт

Везенков вкара 6 точки при драматична загуба на Сакраменто

   
Везенков вкара 6 точки при драматична загуба на Сакраменто

Сакраменто Кингс загуби драматично със 100:101 при гостуването на Бостън Селтикс в среща от Националната баскетболна асоциция на САЩ и Канада.

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков завърши с 6 точки, 2 борби и 1 асистенция за 14 минути на игрището за Сакраменто.

Литовската звезда на Кингс Домантас Сабонис традиционно се отчете с "дабъл-дабъл" с 16 точки и 16 борби. Това бе 60-и пореден "дабъл-дабъл" за Сабонис и общо 73-и за сезона, с което той постави рекорд по този показател в НБА. Досега рекордът държеше легендарният Хакийм Олайджуон със 72 "дабъл-дабъл" за Хюстън в сезон 1992/93.

Най-резултатен за Сакраменто бе Де'Аарън Фокс с 40 точки.

Поражението извади Сакраменто от топ 6 в Западната конференция и тимът все още не е сигурен за участието си в плейофите. Поражението е второ поредно за "кралете" и те заемат осмо място в конференцията.

Победат за Бостън е четвърта поредна и тимът води убедително в Източната конференция. За успеха на Селтикс се отличи резервата Пейтън Причард с 21 точки.

Лос Анджелис Клипърс спечели убедително срещу Юта със 131:102. Джеймс Хардън се отличи с "трипъл-дабъл" за успеха - 13 точки, 10 борби и 15 асистенции.

Срещата отново пропусна Кауай Ленард, който лекува контузия в коляното, но в негово отсъствие освен Хардън, за Клипърс се изявиха Норман Пауъл с 18 точки и Ръсел Уестбрук със 17.

Далас прекъсна победната серия на Голдън Стейт след успех със 108:106. Пи Джей Вашингтон изигра най-силния си мач за Далас, като завърши с 32 точки, включително победен кош 4.5 секунди преди края и успя да запълни липсата на звездата Лука Дончич, който лекува контузия.

Кайри Ървинг добави 26 точки за успеха на Маверикс, с който тимът заема пето място на Запад и направи поредна крачка към плейофите.

За Голдън Стейт най-резултатен бе Стеф Къри с 28 точки.

Сан Антонио победи Ню Орлиънс със 111:109 като гост. Виктор Уембаняма вкара 17 точки, 15 от които във второто полувреме и имаше ключова блокада при изстрел на Хеб Джоунс в последните секунди, с което допринесе за успеха на Спърс.

Сан Антонио навакса 10 точки пасив на полувремето и успя да направи обрат и да нанесе четвърта поредна домакинска загуба на Пеликанс.

Уембаняма добави в актива си 12 борби и 9 асистенции.