Новини

В обща компания: Излязоха снимки на Живко Коцев със задържаните при акцията в Агенция Митници

   
В обща компания: Излязоха снимки на Живко Коцев със задържаните при акцията в Агенция Митници

След като вчера съдът остави в ареста шефката на Aгенция "Mитници" Петя Банкова и Стефан Димитров - син на бившия директор на Агенцията по рибарство и аквакултури, в публичното пространство изтекоха снимки, показващи главния секретар на МВР Живко Коцев и обвиняемия Стефан Димитров в обща компания. Снимките бяха публикувани в социалните мрежи и от разследващия журналист Слави Ангелов, предаде NOVA.

Кадрите показват настоящия главен секретар на МВР Живко Коцев, който е в обща компания с обвинените за контрабанда баща и син Стефан и Марин Димитрови. На една от фотографиите присъства и бившия МВР шеф Бойко Рашков, който е в компанията на Стефан Димитров, Марин Димитров и Живко Коцев.

Изтеклите снимки в публичното пространство на обвинените баща и син Марин и Стефан Димитрови, Живко Коцев, Бойко Рашков и Николина Ангелкова са част от материалите по досъдебното производство за контрабандните канали в Агенция "Митници", съобщиха източници на NOVA от Съдебната палата. Вчера те са били предоставени и пред съда при вземането на мерки за неотклонение на двамата обвинени.

Познанството на Живко Коцев и Бойко Рашков със Стефан и Марин Димитрови не е доказателство за съпричастност на главния секретар към евентуално извършено престъпление. В публикацията си в социалните мрежи Слави Ангелов посочва, че разследващите журналисти знаят много повече, отколкото казват. И "ако разследващите журналисти кажат малка част от това, което знаят, то те носят наказателна отговорност".

Припомняме, че от прокуратурата твърдят, че Стефан Димитров е използвал контактите си на високо държавно ниво, за да поддържа контрабандни канали. Включително връзките си с Петя Банкова. От публикуваните снимки си личи, че притежателят им разполага с тях и в хартиен формат и всъщност снимките, които виждаме са снимки на оригиналните фотоси. Потърсихме коментар от журналиста Слави Ангелов, но към този момент телефонът му е изключен.