Спорт

ЦСКА спечели Вечното дерби на България, победи с 2:0 Левски

   
ЦСКА спечели Вечното дерби на България, победи с 2:0 Левски

ЦСКА спечели Вечното дерби на България, след като надделя с 2:0 над големия съперник Левски.

"Червените" изиграха много по-добър мач на националния стадион "Васил Левски" и можеха да спечелят по-убедително, ако не бяха добрите намеси на дебютанта на вратата на "сините" Иван Андонов.

Но именно неразбирателство между младия страж и Хосе Кордоба доведе до първия гол в мач №1 у нас, дело на Тобиас Хайнц в 61-ата минута. Един от кошмарите на Левски в последните години – Фернандо Каранга (б.р.: 4 гола в дербито), оформи крайния резултат в 77-ата минута, а за цялото дерби 26-кратният шампион на България така и не създаде 100%-во голово положение.

Освен това Левски се представи колебливо и в защита и Андонов се отличи с 6 спасявания, някои от които при чисти положения за ЦСКА. В края Данило Асприля уцели и гредата, останал абсолютно сам в наказателното поле.

Така "армейците" се съвзеха от загубата с 1:2 от Локомотив Пловдив предни дни и за момента постът на Нестор Ел Маестро е стабилизиран. От своя страна кризата на "Герена" се задълбочава след поражението на Левски с 1:5 от Лудогорец. С двете поредни загуби "сините" остават с 51 точки и утре могат да бъдат изместени от 4-то място, ако Локо Пловдив победи Черно море у дома. С успеха ЦСКА събра 60 т. и  се изкачи на 2-ра позиция, преди визитата на варненци на "смърфовете".

В следващия кръг ЦСКА приема Пирин Благоевград, докато за Левски предстои ново много тежко изпитание – гостуване на стадион "Тича" в морската столица и нов негативен резултат, може да се окаже фатален в борбата за участие в Европа през следващия сезон.