Спорт

Бой, обстрели с ракети и линейки: Какво се случи на вечното дерби преди победата на ЦСКА над Левски

   
Бой, обстрели с ракети и линейки: Какво се случи на вечното дерби преди победата на ЦСКА над Левски

ЦСКА повали Левски с 2:0 в 162-то издание на Вечното дерби. На Националния стадион "Васил Левски" "червените" показаха по-добра игра от съперника и се поздравиха с трите точки след головете на Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга. В началото на вечното дерби сектори Г и А се обстрелваха със сигнални ракети на Националния стадион "Васил Левски". Дете и мъж от Сектор А пострадаха и бяха отведени от стадиона с линейка.Полиция влезе за кратко в сектор А, след като фенове на Левски се опитаха да пробият и да навлязат на пистата на стадиона.
Привърженици на "сините" реагираха остро, след като ракети полетяха към сектора, както и към ложата на Националния стадион. Положението бе овладяно, въпреки че стюарди се сбиха със запалянковци. Линейката продължи да има работа, след като по-рано трябваше да се намесва след обстрели с ракети между секторите А и Г.
По-рано бе съобщено, че осем големи ракети и множество димки с дистанционно управление са иззети тази сутрин при щателни проверки на Националния стадион „Васил Левски“ преди днешното дерби. Това каза на брифинг главен инспектор Иван Георгиев, началник на сектор „Масови мероприятия“ - СДВР.
По думите му с тези ракети, тип писалки – едните са с 380 изстрела, другите са с 300, могат да нанесат както материални, така и физически щети.
„Въпреки, че при проведена среща миналата седмица, на която присъстваха представители на двата клуба, както и техни привърженици, беше изговорено  да се избегне,  и по възможност да не се внасят пиротехнически средства, с които да се провокира напрежение в спортното събитие“, посочи още Георгиеви допълни, че приема тези неща като провокация срещу органите на реда.  

Предстои преглед на записите на камерите на стадиона, за да се уточни кога и как са внесени пиротехническите изделия.

От МВР съобщиха, че са задържани 28 души – осем за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпорежда и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях непълнолетни  - сред които и четирима малолетни.