Спорт

Григор Димитров откри сезона на клей с победа №21 за годината

   
Григор Димитров откри сезона на клей с победа №21 за годината

Деветият поставен на Мастърс 1000 тенис турнира в Монте Карло Григор Димитров се класира за втория кръг и така започна успешно сезона на червени кортове. Той записа и 21-ата си победа за сезона, което е второ най-добро постижение след 22-те на Яник Синер.

Най-успешният българин в този спорт се наложи над участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Валентин Вашро със 7:5, 6:2 на централния корт „Рение Трети“ след час и половина игра.

Димитров спечели жребия и избра да сервира и поведе с 30:0, но 138-ият в света Вашро успя да стигна до точка за пробив и я реализира след печеливш ретур. Григор реагира моментално и направи рибрейк, подпомогнат и от две двойни грешки на съперника.В десетия гейм представителят на Монако сервираше за оставане в сета. Той поведе с 40:15, но първата ни ракета стигна до сетбол след двойна грешка на своя 25-годишнен опонент. За съжаление Димитров пресили един форхенд и топката излезе с милиметри в аут. Веднага след това при 5:5 се стигна до равенство, но Григор измъкна подаването си с втория ас в срещата. В 12-ия гейм българинът стигна до втора точка за спечелване на частта и този път успя след бекхенд в мрежата на Вашро. Той получи аплодисменти от своя треньор за сезона на клей Дани Валверду и майка си Мария.

Григор Димитров вдигна оборотите, намали грешките и проби за 3:1, след отличен минаващ удар по диагонала. После той затвърди, въпреки че направи две двойни грешки в гейма. При 2:5 монегаскът сервираше за оставане в двубоя, но 32-годишният българин стигна до два поредни мачбола. Гришо реализира първия след топка в мрежата на съперника.

Той приключи с 23 печеливши удари при 21 непредизвикани грешки.

„Много труден мач, бях далече от най-доброто си ниво. Но мога доста неща и успях да доведа нещата до добър изход за мене. Радвам се, че успях да спечеля", заяви Гришо в интервюто на корта. Следващият съперник на Димитров ще бъде определен в утрешната среща между Матео Беретини от Италия и сърбина Миомир Кецманович.