Новини

Болен адвокат отложи мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров

   
Болен адвокат отложи мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров

Бившата директорка на митниците Петя Банкова и бизнесменът Стефан Димитров ще се изправят пред Апелативния съд на 16 април. Заседанието днес беше отложено заради болен адвокат. Съпругът на Петя Банкова Делян Танев даде  документа на съдия Галя Георгиева, която трябваше да реши дали да остави двамата в ареста. 

"С оглед на изказване на председателя на съдебния състав, че МВР и прокуратурата са над всичко, а това не е вярно, защото законът е над всичко, правя искане за отвод на председателя на съдебния състав. Ходили сте там да си изчистите името. Не съм наясно как преди 2 дни медиите разпространиха информация, че вие ще сте докладчик на делото", каза адвокат Найденов. Във вторник съдия Георгиева беше изслушана в парламентарната комисия за Нотариуса по нейна молба. 

"Нямам нищо лично срещу съдия Георгиева. Но това политизиране на делото не е добро за решаването му по същество", каза Иво Найденов след провала на заседанието. 

Съдия Галя Георгиева отказа да се отведе, но отложи заседанието за 16 април, когато председателят на състава ще е друг. Тя глоби адвокат Натина с 500 лв.