Новини

Митничарят Иво П. пуснал 19 тира с цигари на Паскал срещу 2 млн. лева, има бизнес в Сърбия и Черна гора

   
Митничарят Иво П. пуснал 19 тира с цигари на Паскал срещу 2 млн. лева, има бизнес в Сърбия и Черна гора


Цигарената мафия на Никола Николов – Паскал е опримчила в мрежите си шефове от върха на Агенция „Митници” до редовите служители по ГКПП-тата, пише в нов сигнал до Narod.bg, подписан само с „некорумпиран митничар”.

По-рано днес Софийският апелативен съд отложи заседанието за мерките за неотклонение на бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова, баща и син Марин и Стефан Димитрови от Хасково от бандата на Паскал заради болната адвокатка на Кака Петя.

Към обвиняемите за организираната престъпна група на Краля на цигарите Паскал, обаче, трябва се пришият още доста имена, категоричен е източникът от агенцията.

Сред тях униформеният посочи осветления вече митничар Иво П. от ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат”, чиято фамилия засега ще спестим, но е добре известна на разследващите.

По неофициални данни само за три месеца – от януари до март, Иво П. е пропуснал през „Дунав мост 2” 19 камиона с контрабандни цигари на Никола Димитров Николов. Данните фигурират в сигнал, по който се работи, обясни информаторът на Narod.bg.

От 17 тира загубите за държавата от неплатени мита и ДДС били над 30 млн. лв., а митничарите милионери прибирали от всеки камион по 100 хил. лв. Така излиза, че за 19 камиона Иво П. и приближените му са гушнали 1,9 млн. само от подкупи, а бюджетът е загубил над 33 милиона лева от акциз и данъци.

Планините от кеш проваленият митнически служители инвестирал в Сърбия и Черна гора, подаде коз на разследващите запознатият с ужасите на границата при Видин. В следваща публикация ще ви разкажем в какво точно влага парите си Иво П.

Вече съобщихме, че миналата година Агенция „Митници” е прикрила страховит скандал с разкрити 30 тира цигари, минали през вдигната бариера на ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат”, но заловени от другата страна браздата от румънците.

„Платили сме си на Иво П., защо ни спирате”, питали учудени шофьорите на заловените самиони при разпит от службите на северната съседка.

За да се разкрие цялата истина и всички свързани с Паскал лица, трябва да се поиска правна помощ от Румъния. Колегите там разполагат с огромно количество данни за контрабандни цигари, пропуснати от конкретни митнически смени в България, които много лесно може да се установят по датата и часа.

Така ще стане ясна ролята не само на Иво П., но и на още „колеги”, които са готови за обвинение и изправяна не подсъдимата скамейка, завършва сигналът до Narod.bg.