Шоу

Галена Великова - щастливо омъжена за гръцки милионер, с яхта и частен самолет

   
Галена Великова - щастливо омъжена за гръцки милионер, с яхта и частен самолет

Международно признатият съдия, дипломиран юрист и доктор по танцова терапия Галена Великова, чието име вече 22 години се асоциира с танц, шампион, професионализъм и международно признание, е горд собственик на верига танцови училища в Гърция.

От 25 години е омъжена за гръцкия бизнесмен Константинос Хайнас. Всяка седмица пътува от южната ни съседка до родината си, за шоуто „Денсинг Старс“, където е съдия.

За случая на Галена определено може да се каже, че съдбата си знае работата. Преди години тя преподавала спортни танци, а голямата ѝ любов – Константинос, искал да открие танцово училище. И макар чувствата им да се разпалвали постепенно, горят с пълна сила и до днес.

Двамата са свързани не само в живота, а и в бизнеса – въртят 10 танцови школи, славещи се с изключително добро име. Преди да се впусне в това начинание гъркът имал промоутърска компания в Лондон и организирал концерти на звезди от ранга на „Ролинг Стоунс“, Мадона, Шер и др. Макар да печелил много добре, не бил щастлив.

Милионерът бил женен, но не се разбирали със съпругата му. Галена пък му поставила изричното условие, ако иска да има отношения с нея, да се разведе с жена си. Така връзката им започнала на чисто. Двамата не бързали да стават родители, за да може тя да направи кариера. Към днешна дата имат две дъщери – 10-годишната Кейси и 9-годишната Зои.

Великова твърди, че всеки може да танцува, дори и най-голямото „дърво“, тъй като ритъмът е в човека, друг е въпросът кой до каква степен се отпуска и си позволява да го прави.

Стъпила за пръв път в залата за състезателни танци, когато била на 8, запалена от блясъка на роклите, които ѝ изглеждали вълшебни. Любовта ѝ към танците се възпламенила още повече, когато започнала да получава купи и медали и не я напуска до днес.

Именно благодарение на танците се научава да си поставя цели, които постига с много усилена и дисциплинирана работа. Това е и причината, поради която извън сцената е сериозна и консервативна. Макар през годините да добива голяма популярност в шоубизнеса и театъра, тя всъщност е юрист по образование.

Като специалист по танцова терапия, Великова подчертава, че затварянето на емоциите под похлупак, е изключително вредно и води до множество заболявания.

Танците помогнали до известна степен и на хора, болни от Паркинсон, подобрявайки значително качеството им на живот. С изненада установила колко много хора с успешни кариери в различни сфери на живота, са депресирани и денят им започва с лекарства. За съжаление това е бичът на нашия век.

Тя обаче е убедена, че танците могат да помогнат на всеки да се чувства по-добре в собствената си кожа и да живее пълноценно.

Признава, че децата напълно променили живота ѝ и съжалява, че ѝ отнело толкоз дълго време, докато стане майка. Повече от 15 години със съпруга ѝ отлагаха създаването на потомство в името на кариерата. Мълвата носи, че републиканската шампионка е претърпяла 10 неуспешни опита ин витро, преди да забременее успешно.

Счита себе си за изключително голяма късметлийка и подчертава, че е много щастливо омъжена. След толкоз години иска да благодари на Вселената, че я е срещнала точно с този мъж, с когото споделя живота си изключително щастливо.

Константинос не е от мъжете, които мечтаят да я затворят в кухнята. Напротив – той ѝ подава ръка, за да върви тя още по-нагоре и търпи безропотно жертвите, които прави в името на кариерата. Затова и до днес Великова е категорична, че съпругът ѝ е нейната силна подкрепа.

От години двойката имат собствена яхта и дори частен самолет, с който много обичат да пътуват. Галена дори показа свои снимки от самолет, на който любимият ѝ мъж я обучава на тайните на летателния апарат. Макар да не е особено екстремна личност, обича новите неща и се впуска в тях през глава. Макар голяма част от живота ѝ да минава по летищата, тя не се оплаква, а е щастлива, защото се занимава с това, което винаги е искала – танци, пише "Уикенд".