Спорт

Стилияна Николова спечели злато на топка и лента, Калейн взе сребро на бухалки на Световната купа в София

   
Стилияна Николова спечели злато на топка и лента, Калейн взе сребро на бухалки на Световната купа в София

Българката Стилияна Николова спечели втория си златен медал по време на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София, след като триумфира в битката за разпределение на отличията на лента.

Припомняме ви, че по-рано днес младата ни грация се окичи със златото и в надпреварата на топка, както и със сребро на обръч. Към тези нейни постижения може да прибавим и второто място от съботния многобой, с което Николова приключва състезанието на родна земя с общо 4 медали.

В последното си излизане на килима 18-годишната Стилияна изигра безгрешно композицията си с лента, за което получи оценка от 33.650 точки. По този начин нашето момиче изпревари в битката за първото място израелката Дария Атаманов (32.650 пункта) и украинката Таисия Онофричук (32.100 точки), които също намериха място на почетната стълбичка.

В надпреварата на топка Стилияна Николова изигра безупречно композицията си топка, с което заслужи оценка от 36.950 точки, изпреварвайки категорично своите подгласнички - Тахмина Икромова от Узбекистан (34.050 т.) и Дария Атаманов от Израел (33.950 т.).

Малко по-рано в състезанието на обръч Стилияна Николова също изигра прекрасно своето съчетание, но нейният резултат от 34.950 в крайна сметка се оказа достатъчен единствено за сребърното отличие. Шампионка в надпреварата стана израелката Дария Атаманов, която получи 35.550 точки, а третото място остана за София Рафаели от Италия с 34.150 пункта.

Боряна Калейн заслужи сребърен медал във финала на бухалки от Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в столичната "Арена София".

След като в първите си две съчетания за деня - на обръч и топка - родната грация допусна неточности, то тя изигра стабилно композицията си с бухалки и получи оценка от 33.900 точки.

Това отреди на българката второ място в крайното класиране, с което тя спечели второто си отличие от надпреварата в България, след като вчера тя грабна титлата в многобоя.

Шампионка на бухалки пък стана представителката на Италия София Рафаели, чието изпълнение беше оценено на 34.350 пункта. Подиумът допълни украинката Виктория Оноприенко с 33.000 точки.